INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- šiek tiek petražolių
- 3 vienetai svogūnų
- šiek tiek acto
- 200 gramų pievagrybių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Marinuoti arba sūdyti pievagrybiai kruopščiai renkami, stambesni supjaustomi gabaliukais arba skiltelėmis, smulkūs paliekami sveiki. Svogūnai supjaustomi griežinėliais, įpilama truputis actu parūgštinto vandens, dedama lauro lapelis, pipirų ir patroškinama. Paruošti svogūnai sudedami į grybus, pasūdoma ir išmaišoma. Sudėjus į salotinę, užpilama aliejumi (arba grietine) ir pabarstoma smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais ar petražolių lapeliais.
REKLAMA