INGREDIENTAI:
- 3 valgomieji šaukštai aguonų
- 4 vienetai bulvių
- 3 valgomieji šaukštai cukraus
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 arbatiniai šaukšteliai kvietinių miltų
- 6 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nedidelės bulvės išverdamos neluptos. Išvirusios nulupamos ir sumalamos mėsmale. Į jas suberiami miltai, sudedami tryniai ir aguonos. Viskas suminkoma.
Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, sukrečiami į bulvių masę ir atsargiai suminkoma.
Į verdantį pieną dedami iš bulvių tešlos padaryti smulkūs kukuliai. Verdama, kol kukuliai iškyla (apie 5 min.).
Prieš baigiant virti į sriubą įberiama pagal skonį druskos ir cukraus.
Vietoj aguonų galima dėti razinų. Prieš tai jos gerai nuplaunamos ir nusausinamos.
Verdama taip pat kaip ir su aguonomis.
REKLAMA