INGREDIENTAI:
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek pomidorų padažo
- 400 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Dvi pakuotes varškės ištrinkite su kiaušiniu ir žiupsneliu druskos. Įberkite kelis šaukštus miltų, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą (ji turi būti minkšta). Dėkite ją į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir, pirštais stumdydama į šonus, suformuokite ploną paplotį. Plonai aptepkite pomidorų padažu. Picai gardinti tinka tiek švieži, tiek džiovinti smulkinti žalumynai: petražolės, krapai, bazilikai, raudonėliai, čiobreliai, kmynai. Jei mėgstate aštriai, galite ją apibarstyti aitriąja paprika, smulkintu česnaku ar pagardinti keliais marinuotais pipirais. Aštrumo picai suteiks ir baltasis padažas su šviežiai tarkuotais krienais. Picai naudokite sunokusius pomidorus - kepant ne taip sukietės paplotis. Nepatingėkite juos nuplikyti, nulupti, išimti sėklytes.
Kad pica būtų sultingesnė, prieš pašaudami ją į orkaitę, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (tačiau tai gali picą pasotinti). Pagaminę paplotėlį, dėkite norimą garnyrą ir kepkite orkaitėje.
REKLAMA