Į puodą sudėti cukrų, supilti vandenį ir pastatyti ant ugnies. Užvirinti, pastoviai maišant. Persikus supjaustyti skiltelėmis. Cukraus sirupą nuimti nuo ugnies, į jį sudėti persikus, išmaišyti ir palikti nusistovėti 24-30 val. Tada nupilti sirupą, jį užvirinti ir vėl juo užpilti persikus. Sudėti rožinius pipirus, anyžių ir užvirinti sirupą su persikais. Virti uogienę 5 min. Stiklainius sterilizuoti, supilti į juos uogienę ir uždengti. Stiklainius apversti ir palaikyti ant dangtelių 3-4 val. Uogienę laikyti tamsioje, vėsioje patalpoje.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
3 vienetai anyžių
1.5 kilogramo cukraus
1 kilogramas persikų
500 mililitrų vandens
5 vienetai rožinių pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į puodą sudėti cukrų, supilti vandenį ir pastatyti ant ugnies. Užvirinti, pastoviai maišant. Persikus supjaustyti skiltelėmis. Cukraus sirupą nuimti nuo ugnies, į jį sudėti persikus, išmaišyti ir palikti nusistovėti 24-30 val. Tada nupilti sirupą, jį užvirinti ir vėl juo užpilti persikus. Sudėti rožinius pipirus, anyžių ir užvirinti sirupą su persikais. Virti uogienę 5 min. Stiklainius sterilizuoti, supilti į juos uogienę ir uždengti. Stiklainius apversti ir palaikyti ant dangtelių 3-4 val. Uogienę laikyti tamsioje, vėsioje patalpoje.