Persikus nuplauti, užplikyti karštu vandeniu ir palikti 1 minutei. Tada užpilti šaltu vandeniu, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.
Į maža puodą supilti cukrų, vyną, dėti pipirų, pusę smulkintų persikų ir ant mažos ugnies, maišant, virti 5 minutes. Dėti grietinėlę, citrinų žievelę, pilti apie pusė stiklinės vandens ir pavirti iki užvirimo. Viralą greit ataušinti šaltame vandenyje iki kambario temperatūros, o tada dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Patiekti su likusiais persikais, citrinų balzamu ar mėtų lapeliais.
Autorius: Alma
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų (žievė)
2 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų (ant peilio galiuko)
500 gramų persikų (švieži)
300 mililitrų baltojo vyno (sausas)
150 gramų grietinėlės
šiek tiek mėtų (arba citrinų balzamas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Persikus nuplauti, užplikyti karštu vandeniu ir palikti 1 minutei. Tada užpilti šaltu vandeniu, nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti griežinėliais.
Į maža puodą supilti cukrų, vyną, dėti pipirų, pusę smulkintų persikų ir ant mažos ugnies, maišant, virti 5 minutes. Dėti grietinėlę, citrinų žievelę, pilti apie pusė stiklinės vandens ir pavirti iki užvirimo. Viralą greit ataušinti šaltame vandenyje iki kambario temperatūros, o tada dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
Patiekti su likusiais persikais, citrinų balzamu ar mėtų lapeliais.