Kremas: užvirinti pieną. Trynius suplakti su vanile, cukrumi ir krakmolu. Tada plona srovele, plakant, supilti į pieną. Gautą masę užvirinti ir pavirti ant silpnos ugnies, maišant, apie 2-3 min, kol sutirštės. Atvėsinti. Grietinėlę suplakti ir sumaišyti su kremu. Sausainius sulaužyti ir sudėti į desertines vazeles. Ant sausainių sudėti persikus, užpilti kremu ir padėti į šaldytuvą.
Autorius: Irena
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
šiek tiek migdolų (papuošimui)
400 gramų persikų (konservuoti)
0.5 arbatinio šaukštelio vanilės
3 vienetai kiaušinių (tryniai)
300 mililitrų pieno
150 mililitrų grietinėlės (riebi)
125 gramai sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremas: užvirinti pieną. Trynius suplakti su vanile, cukrumi ir krakmolu. Tada plona srovele, plakant, supilti į pieną. Gautą masę užvirinti ir pavirti ant silpnos ugnies, maišant, apie 2-3 min, kol sutirštės. Atvėsinti. Grietinėlę suplakti ir sumaišyti su kremu. Sausainius sulaužyti ir sudėti į desertines vazeles. Ant sausainių sudėti persikus, užpilti kremu ir padėti į šaldytuvą.