INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 250 gramų pupelių
- 2 vienetai svogūnų
- 2.5 valgomojo šaukšto taukų (riebalų)
- šiek tiek džiūvesėlių
- 2.5 valgomojo šaukšto pomidorų padažo
- 250 gramų perlinių kruopų
- 2.5 stiklinės vandens
- 200 gramų dešros
- šiek tiek druskos
- 1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išverdama biri perlinių kruopų košė (jai imama 2,5 šaukšto riebalų). Išmirkytos pupelės išverdamos, sumaišomos su pakepintais svogūnais, pridedama supjaustytos dešros, supilamas pomidorų padažas, pagardinama prieskoniais ir druska. Į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą dedama sluoksniais perlinių kruopų košė ir pupelių masė. Paviršius išlyginamas, užpilamas grietine. Kepama orkaitėje.
REKLAMA