Kiaulienos kepenys nuplaunamos, nupjaunama plėvelė ir susmulkinama gabaliukais. Pakepinama aliejuje.
Morkos nuplaunamos, nuskutamos ir sutarkuojamos. Svogūnai susmulkinami. Sudedama į dubenį kepenys, morkos ir svogūnai. Verdama, kol suminkštėja daržovės. Tada visa masė sumalama.
Gautas faršas paskaninamas druska, muskato riešutu bei krapais. Dedamas sviestas ir masė gerai išmaišoma. Paštetas sudedamas į indelį, gerai suspaudžiamas ir paliekamas atvėsti (sušalti).
Autorius: Liveta
INGREDIENTAI:
šiek tiek krapų
500 gramų morkų
1 arbatinis šaukštelis muskato
300 gramų svogūnų
300 gramų kiaulienos (kepenys)
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
200 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulienos kepenys nuplaunamos, nupjaunama plėvelė ir susmulkinama gabaliukais. Pakepinama aliejuje.
Morkos nuplaunamos, nuskutamos ir sutarkuojamos. Svogūnai susmulkinami. Sudedama į dubenį kepenys, morkos ir svogūnai. Verdama, kol suminkštėja daržovės. Tada visa masė sumalama.
Gautas faršas paskaninamas druska, muskato riešutu bei krapais. Dedamas sviestas ir masė gerai išmaišoma. Paštetas sudedamas į indelį, gerai suspaudžiamas ir paliekamas atvėsti (sušalti).