Svogūnus supjaustyti žiedais, česnaką - gabaliukais ir apkepinti aliejuje su sviestu. Kepenis supjaustyti stambiais kubeliais, sudėti į svogūnų-česnakų troškinuką ir trumpai pakepinti iš abiejų pusių. Kepenėlių vidus turi likti rožinės spalvos. Pasūdyti, suberti pipirus ir prieskonius, supilti vyną, grietinėlę ir patroškinti 5 min. Supilti konjaką. Tada visą masę sumalti mikseriu, suberti žalius pipirus, išmaišyti ir sudėti viską į formą. Pašteto viršų užpilti lydytu sviestu. Laikyti šaldytuve 10-12 val. O tada - skanaus!
Autorius: :)
INGREDIENTAI:
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kalendrų (malta)
šiek tiek muskato
2 vienetai svogūnų
500 gramų veršienos (kepenys)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
100 mililitrų baltojo vyno
100 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 valgomasis šaukštas žaliųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Svogūnus supjaustyti žiedais, česnaką - gabaliukais ir apkepinti aliejuje su sviestu. Kepenis supjaustyti stambiais kubeliais, sudėti į svogūnų-česnakų troškinuką ir trumpai pakepinti iš abiejų pusių. Kepenėlių vidus turi likti rožinės spalvos. Pasūdyti, suberti pipirus ir prieskonius, supilti vyną, grietinėlę ir patroškinti 5 min. Supilti konjaką. Tada visą masę sumalti mikseriu, suberti žalius pipirus, išmaišyti ir sudėti viską į formą. Pašteto viršų užpilti lydytu sviestu. Laikyti šaldytuve 10-12 val. O tada - skanaus!