Orkaitę įkaitinti iki 120 laipsnių, sudėti į kepimo indelį 50 g sviesto ir pašauti į orkaitę 15 min. Upėtakį pasūdyti, apibarstyti juodaisiais pipirais ir iškepti alyvuogių aliejuje ant silpnos ugnies. Keptuvę reikia uždengti su dangčiu. Iškeptą upėtakį atšaldyti ir susmulkinti blenderyje arba sumalti su mėsmale. Įdėti 200 g kambario temperatūros sviesto. Suplakti iki vientisos masės. Paštetą sudėti į indą, užpilti sviestu iš orkaitės ir padėti į šaldytuvą 7-8 val. Valgyti paštetą su šviežia duona, galima užbarstyti citrinos žievelės.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
300 gramų upėtakių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
250 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 120 laipsnių, sudėti į kepimo indelį 50 g sviesto ir pašauti į orkaitę 15 min. Upėtakį pasūdyti, apibarstyti juodaisiais pipirais ir iškepti alyvuogių aliejuje ant silpnos ugnies. Keptuvę reikia uždengti su dangčiu. Iškeptą upėtakį atšaldyti ir susmulkinti blenderyje arba sumalti su mėsmale. Įdėti 200 g kambario temperatūros sviesto. Suplakti iki vientisos masės. Paštetą sudėti į indą, užpilti sviestu iš orkaitės ir padėti į šaldytuvą 7-8 val. Valgyti paštetą su šviežia duona, galima užbarstyti citrinos žievelės.