INGREDIENTAI:
- 0.5 stiklinės abrikosų (džiovinti, smulkinti)
- 1 vienetas citrinų (žievelė, tarkuota)
- 200 gramų cukraus
- 0.5 stiklinės greipfruktų (smulkinti, džiovinti)
- 0.5 stiklinės migdolų (kapoti)
- 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 500 gramų varškės
- 200 gramų sviesto
- 100 gramų grietinės
- 0.5 stiklinės razinų
- šiek tiek cukatų (papuošimui)
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą palaikyt šiltai, kad suminkštėtų. Karstame vandenyje išmirkyti razinas, išgriebti ir gerai nuvarvinti. Varške pertrinti per tanku sieteli.
Kiaušiniu trynius gerai išsukti su cukrumi. Sukrėsti išsuktus kiaušinius į varške, įberti vanilinio cukraus, sumaišyti. Įdėti sviestą, sumaišyti. Į masę sudėti vaisius ir riešutus, sumaišyti. Sukrėsti grietinę ir vėl viską gerai sumaišyti.
Sietelį, kiaurąsamtį, ar šiaip kokią formelę iškloti dvigubai perlenkta marle, sukrėsti varškę ir suspausti. Pastatyti į šaldytuvą 12h. Paschą suversti ant lėkštės ir papuošti cukatais.
Autorius: http://agnesca.blogspot.com