Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinius, pilti pieną ir aliejų ir gerai išmaišyti tešlą. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis (galima ir sutarkuoti) ir įmaišyti į tešlą. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 30-35 min. 180-200 laipsnių orkaitėje. Iš cukraus, sviesto, kiaušinio pasiruošti užpilą ir užpilti ant iškepto pyrago. Dar pakepti 8 min. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
3 valgomieji šaukštai cukraus (viršui)
800 gramų obuolių
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (viršui)
210 gramų kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai aliejaus
50 gramų sviesto (viršui)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinius, pilti pieną ir aliejų ir gerai išmaišyti tešlą. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis (galima ir sutarkuoti) ir įmaišyti į tešlą. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 30-35 min. 180-200 laipsnių orkaitėje. Iš cukraus, sviesto, kiaušinio pasiruošti užpilą ir užpilti ant iškepto pyrago. Dar pakepti 8 min. Skanaus!