Papildomai reiks 100-150 ml šaldytų arba džiovintų uogų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Ištepkite pyrago formą (26-28 cm skersmens) margarinu ir užberkite miltų. Pavartykite formą taip, kad miltai nuklotų visą formos vidų. Likusius miltus iš jos išberkite. Prikaistuvyje išlydykite margariną, sudėkite šokalado gabalėlius. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite šokoladui ištirpti. Margariną ir šokoladą galima išlydyti ir mikrobangų krosnelėje. Lengvai suplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite šiek tiek atvėsusį šokolado ir margarino mišinį. Suberkite miltus ir cinamoną. Suplakite į vientisą masę ir supilkitę į paruoštą formą. Pyragą apibarstykite uogomis ir kepkite orkaitėje 15-17 minučių. Patiekdami apibarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės su ledais arba plakta grietinėle.
Autorius: RAMA
INGREDIENTAI:
0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
šiek tiek cukraus pudros (dekoravimui)
230 mililitrų cukraus
200 gramų margarino (Rama, kepiniams)
4 vienetai kiaušinių
350 mililitrų kvietinių miltų
200 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papildomai reiks 100-150 ml šaldytų arba džiovintų uogų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Ištepkite pyrago formą (26-28 cm skersmens) margarinu ir užberkite miltų. Pavartykite formą taip, kad miltai nuklotų visą formos vidų. Likusius miltus iš jos išberkite. Prikaistuvyje išlydykite margariną, sudėkite šokalado gabalėlius. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite šokoladui ištirpti. Margariną ir šokoladą galima išlydyti ir mikrobangų krosnelėje. Lengvai suplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite šiek tiek atvėsusį šokolado ir margarino mišinį. Suberkite miltus ir cinamoną. Suplakite į vientisą masę ir supilkitę į paruoštą formą. Pyragą apibarstykite uogomis ir kepkite orkaitėje 15-17 minučių. Patiekdami apibarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės su ledais arba plakta grietinėle.