Artėjant didžiausioms metų šventėms, artėja ir aguonų metas. Tad kodėl gi nepasidarius šventės kiek anksčiau ir neišsikepus kvapnaus ir skanaus aguonų pyrago su saldžios grietinėlės kremu?
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 4 vienetai kiaušinių
- 150 gramų aguonų
- 200 gramų cukraus
- 100 gramų malti džiūvėsėliai
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono (maltas)
- 50 gramų migdolų drožlių (apytikriai, pabarstymui)
- Kremui:
- 450 mililitrų grietinėlės (35 proc.)
- 250 gramų cukraus
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Aguonas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti per naktį. Aguonas perkošti ir kelis kartus permalti.
- Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.
- Elektriniu plaktuvu iki šviesios masės išplakti kiaušinių trynius su cukrumi. Nuolat maišant, įberti aguonas. Tada suberti džiūvesėlius, cinamoną ir viską gerai išmaišyti.
- Iki putų išplakti kiaušinių baltymus ir atsargiai, dedant po šaukštą, įmaišyti į aguonų masę.
- Paruoštą masę sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 min.
- Likus 20 min. iki pyrago kepimo pabaigos, pradėti ruošti kremą. Į puodą supilti grietinėlę ir suberti 250 g cukraus. Maišant, užvirti ir ant nedidelės kaitros ugnies virti apie 20 min., kol masė sutirštės ir pasidarys panaši į sutirštintą pieną.
- Iškepusį pyragą išimti iš formos, viršų subadyti mediniu pagaliuku ir aplaistyti kremu. Maždaug pusę kremo pasilikti.
- Likusį kremą dar šiek tiek pavirti, kol sutirštės ir pagels. Tada juo aptepti pyrago viršų pabarstyti riešutais ir palikti atvėsti. Atvėsusį kelioms valandoms padėti į šaldytuvą, kad sustingtų viršutinis kremo sluoksnis.
REKLAMA