INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- 2 valgomieji šaukštai margarino (arba sviestas)
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinė vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- šiek tiek mielių (sausos, pakelis 7 arba 11 g (arba šlapių 30 g))
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į šiltą vandenį suberti mieles, druską ir cukrų. Išmaišyti ir palikti 10-15 min, kad suputotų mielės. Tuomet supilti ištirpintą atvėsintą sviestą, vanilinį cukrų ir išmaišyti. Po truputį berti miltus ir minkyti kol gausis kieta tešla, visiškai nelimpanti prie rankų. Pastatyti 30 min į šaldytuvą (nors AJ recepte parašyta 15 min, bet aš palaikau ilgiau, galbūt todėl jos gaunasi tokios nepaprastai minkštos ir purios). Imame tešlą po gabalėlį, kočiojame į virvutę ir formuojame barankytes. Kepame 180 C orkaitėje kol gražiai paruduoja.
Skanaus :)
P.S. tai pačios skaniausios barankytes kokias tik esu valgius!!!! Tikrai tikrai. Be galo minkštos, purios ir skoniu smarkiai lenkia parduotuvines.
Autorius: http://skonisirkvapas.blogspot.com