800 gramų lydekų (arba kitokia Jūsų mėgstama žuvis)
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
1 stiklinė apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (žuviai)
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
šiek tiek žalumynų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvis nuplaunama, nupjaustomi pelekai, supjaustoma žuvis mažesniais gabaliukais, išimami kaulai ir pabarstoma druska, žuvies prieskoniais bei pipirais. Apdoroti žuvies gabaliukai sudedami į kepimo indą ir apibarstomi džiūvėsėliais. Apelsinų sultys sumaišomos su grietine bei smulkintais česnakais ir supilamos į kepimo indą ant žuvies. Kiekvienas žuvies gabaliukas apdedamas sviesto riekelėmis ir viskas kepama apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepta žuvis apibarstoma žalumynais ir patiekiama su mėgstamu padažu. Gero apetito!
Autorius: Liveta
INGREDIENTAI:
3 česnakų
800 gramų lydekų (arba kitokia Jūsų mėgstama žuvis)
šiek tiek džiūvesėlių (malti)
1 stiklinė apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (žuviai)
šiek tiek baltųjų pipirų (malti)
šiek tiek žalumynų (smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žuvis nuplaunama, nupjaustomi pelekai, supjaustoma žuvis mažesniais gabaliukais, išimami kaulai ir pabarstoma druska, žuvies prieskoniais bei pipirais. Apdoroti žuvies gabaliukai sudedami į kepimo indą ir apibarstomi džiūvėsėliais. Apelsinų sultys sumaišomos su grietine bei smulkintais česnakais ir supilamos į kepimo indą ant žuvies. Kiekvienas žuvies gabaliukas apdedamas sviesto riekelėmis ir viskas kepama apie 25-30 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepta žuvis apibarstoma žalumynais ir patiekiama su mėgstamu padažu. Gero apetito!