Mėsos marinatui reikės: 3 šaukštų acto 2 stiklinių vandens žiedeliais susmulkinto svogūno kiaulienos prieskonių
Kiaulieną supjaustome gabaliukais (2 cm x 2 cm) ir marinuojame marinate per naktį.
Nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, morkas - pailgais gabaliukais, papriką - juostelėmis. Karščiui atsparų kepimo indą patepame aliejumi ir sudedame dalį išmarinuotos mėsos kartu su svogūnais. Ant viršaus - bulves, morkas, paprikas ir vėl mėsą. Taip susluoksniuojame viską, pabarstome prieskoniais ir pašauname į orkaitę. Kepame apie pusvalandį, tuomet ištraukiame aptepame pomidorų padažu, majonezu ir vėl šauname į orkaitę kokioms 15 min. Kepti gali ir ilgiau, priklausomai nuo kaitrumo.
Autorius: Lijana M.
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai morkų
1 vienetas paprikų (žalioji)
400 gramų kiaulienos
3 valgomieji šaukštai majonezo
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsos marinatui reikės: 3 šaukštų acto 2 stiklinių vandens žiedeliais susmulkinto svogūno kiaulienos prieskonių
Kiaulieną supjaustome gabaliukais (2 cm x 2 cm) ir marinuojame marinate per naktį.
Nuskustas bulves supjaustome griežinėliais, morkas - pailgais gabaliukais, papriką - juostelėmis. Karščiui atsparų kepimo indą patepame aliejumi ir sudedame dalį išmarinuotos mėsos kartu su svogūnais. Ant viršaus - bulves, morkas, paprikas ir vėl mėsą. Taip susluoksniuojame viską, pabarstome prieskoniais ir pašauname į orkaitę. Kepame apie pusvalandį, tuomet ištraukiame aptepame pomidorų padažu, majonezu ir vėl šauname į orkaitę kokioms 15 min. Kepti gali ir ilgiau, priklausomai nuo kaitrumo.