Norint, kad lydytas sūris būtų minkštesnis, galima indelį su sūriu įdėti į dubenį su karštu vandeniu. Su kepimo milteliais sumaišytus miltus reikia pirštais sutrinti su minkštu sviestu, kol gaunasi šlapio smėlio konsistensijos masė. Į miltų bei sviesto trupinius sudėti lydytą sūrį, varškę, grietinę (dar galima pasūdyti druska) ir viską išminkyti. Suminkytą tešlą iškočioti į kvadratinį blyną, perkelti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir su peiliu supjaustyti ilgomis juostelėmis. Kepti apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusius apibarstyti košerine druska ir pravėsus patiekti. Lazdelės ilgiau išliks minkštos, jei jas laikysite sandariame inde. Skanaus.
Autorius: Lina
INGREDIENTAI:
300 gramų kvietinių miltų
100 gramų varškės
šiek tiek druskos
šiek tiek druskos (košerinė)
50 gramų sviesto
50 gramų grietinės (arba kefyras)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
200 gramų lydyto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Norint, kad lydytas sūris būtų minkštesnis, galima indelį su sūriu įdėti į dubenį su karštu vandeniu. Su kepimo milteliais sumaišytus miltus reikia pirštais sutrinti su minkštu sviestu, kol gaunasi šlapio smėlio konsistensijos masė. Į miltų bei sviesto trupinius sudėti lydytą sūrį, varškę, grietinę (dar galima pasūdyti druska) ir viską išminkyti. Suminkytą tešlą iškočioti į kvadratinį blyną, perkelti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir su peiliu supjaustyti ilgomis juostelėmis. Kepti apie 15 min. 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusius apibarstyti košerine druska ir pravėsus patiekti. Lazdelės ilgiau išliks minkštos, jei jas laikysite sandariame inde. Skanaus.