Kilogramą geriausios jautienos nuo kryžkaulio smulkiai supjaustyti, bet nekapoti. 0,5-0,75 kilogramo jautienos riebalų, nupjaustytų nuo inkstų, nurankioti plėves, susmulkinti, sumaišyti su mėsa, pasūdyti, pabarstyti pipirais, įberti saują džiovintų mairūnų miltelių, įdėti keletą smulkiai supjaustytų keptų svogūnų, įpilti porą šaukštų sultinio ir kuo geriau išmaišyti. Šiam įdarui iš 750 g miltų, 4 kiaušinių, trupučio vandens ir šaukštelio sviesto išminkyti tešlą, plonai iškočioti ir stikline išspausti skritulius. Iš mėsos suvolioti mažyčius kukuliukus, dėti juos ant tešlos skrituliukų ir užspausti kraštus arba susukti. Sudėti koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils į viršų, nusunkti ir patiekti. Skanaus.
Autorius: Vicky
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 sauja mairūnų (džiovintas, maltas)
6 vienetai svogūnų
1 kilogramas jautienos
3/4 kilogramo jautienos (riebalai)
4 vienetai kiaušinių
750 gramų kvietinių miltų
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis sviesto
3 valgomieji šaukštai sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kilogramą geriausios jautienos nuo kryžkaulio smulkiai supjaustyti, bet nekapoti. 0,5-0,75 kilogramo jautienos riebalų, nupjaustytų nuo inkstų, nurankioti plėves, susmulkinti, sumaišyti su mėsa, pasūdyti, pabarstyti pipirais, įberti saują džiovintų mairūnų miltelių, įdėti keletą smulkiai supjaustytų keptų svogūnų, įpilti porą šaukštų sultinio ir kuo geriau išmaišyti. Šiam įdarui iš 750 g miltų, 4 kiaušinių, trupučio vandens ir šaukštelio sviesto išminkyti tešlą, plonai iškočioti ir stikline išspausti skritulius. Iš mėsos suvolioti mažyčius kukuliukus, dėti juos ant tešlos skrituliukų ir užspausti kraštus arba susukti. Sudėti koldūnus į verdantį pasūdytą vandenį, kai iškils į viršų, nusunkti ir patiekti. Skanaus.