• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 2 vienetai bulvių
  • šiek tiek česnakų (laiškiniai, džiovinti)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kmynų
  • šiek tiek laurų lapų (malti lapai)
  • 500 gramų moliūgų (nuluptas, be minkštimo)
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek obuolių (antaninis ar kitoks, ketvirtadalis)
  • 1 vienetas paprikų (oranžinė)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (saldžioji, milteliai)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 2 vienetai svogūnų (didolo)
  • 300 gramų kiaulienos (liesa)
  • 0.5 litro voveraičių (virtos ar marinuotos)
  • 4 litrai vandens
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek ciberžolės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ją taip vadinu, nes dauguma produktų geltonos
    ar oranžinės spalvos.

    Dar reikės šaukštelio džiovintų šaltalankio uogų.


    Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lauro lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supilti į puodą. Sudėti bulves.
    Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, jei turima - džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
    Puošti petražolėmis, bei kita morka, išvirta sriuboje.
    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bazilikų
  • 2 vienetai bulvių
  • šiek tiek česnakų (laiškiniai, džiovinti)
  • šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
  • 1 arbatinis šaukštelis kmynų
  • šiek tiek laurų lapų (malti lapai)
  • 500 gramų moliūgų (nuluptas, be minkštimo)
  • 2 vienetai morkų
  • šiek tiek obuolių (antaninis ar kitoks, ketvirtadalis)
  • 1 vienetas paprikų (oranžinė)
  • 0.5 arbatinio šaukštelio paprikų (saldžioji, milteliai)
  • šiek tiek petražolių
  • 1 vienetas pomidorų pastos
  • 2 vienetai svogūnų (didolo)
  • 300 gramų kiaulienos (liesa)
  • 0.5 litro voveraičių (virtos ar marinuotos)
  • 4 litrai vandens
  • 2 valgomieji šaukštai druskos
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek ciberžolės

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ją taip vadinu, nes dauguma produktų geltonos
    ar oranžinės spalvos.

    Dar reikės šaukštelio džiovintų šaltalankio uogų.


    Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lauro lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supilti į puodą. Sudėti bulves.
    Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, jei turima - džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
    Puošti petražolėmis, bei kita morka, išvirta sriuboje.
    Skanaus!

Autorius: Regina Račkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų