INGREDIENTAI:
- 4 vienetai bulvių
- 1 vienetas česnakų (skiltelė)
- 6 vienetai juodųjų pipirų
- 0.5 vieneto kopūstų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- 350 gramų morkų
- 2 valgomieji šaukštai petražolių (smulkinta)
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 0.5 vieneto salierų
- 2 vienetai svogūnų
- 150 gramų žirnių
- 150 gramų kiaulienos
- 150 gramų kiaulės lašinių
- 250 gramų jautienos (su kaulu)
- 150 gramų veršienos
- 1 vienetas dešrelių (rūkyta)
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa ir lašiniukai užpilama 2 L šalto vandens ir užkaičama. Po 1—2 val. supilami per naktį pamirkyti žirniai ir prieskoniai. Kai mėsa beveik išverda, sudedama nuvalytos, smulkiai supjaustytos morkos, bulvės, svogūnai, česnakas, supjaustyti kopūstai, o po 10 min.— supjaustyti pomidorai. Sriuba dar paverčiama, kol suminkštėja produktai. Po to mėsa išgriebiama, išimami kaulai. Dešrelės supjaustomos griežinėliais ir sudedamos į sriubą. Viskas dar kartą užvirinama. Į išvirusią sriubą įberiama petražolių lapelių.
REKLAMA