• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 0.5 arbatinio šaukštelio kmynų
  • 1 vienetas laurų lapų
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių
  • 4 vienetai svogūnų (dideli)
  • 750 gramų jautienos (filė)
  • 50 gramų juodos duonos (stora riekė)
  • 1 valgomasis šaukštas acto
  • 0.5 litro alaus (silpnas)
  • šiek tiek druskos
  • 3 valgomieji šaukštai sviesto
  • 1 sauja žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą supjaustyti dideliais gabalais, atmušti, perpjauti per pusę, iš abiejų pusių apkepinti svieste, išimti iš keptuvės.
    Tame pačiame svieste ant silpnos ugnies pakepinti susmulkintus žalumynus, sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus, padidinti ugnį ir apkepti iki auksinės spalvos.
    Į troškintuvą sluoksniais sudėti mėsą ir svogūnus, suberti kmynus, juoduosius pipirus, įdėti lauro lapą, druskos pagal skonį. Užpilti alumi, kad būtų apsemta, ant viršaus uždėti duonos riekelę nuopjauta plutele, apteptą garstyčiomis.
    Uždengti, troškinti apie 2 valandas, papildomai, kiek išgaruoja, pripilant alaus.
    Mėsą išimti, į nuovirą supilti cukrų ir actą, porą minučių pakaitinti padažą.
    Karbonadai patiekiami su padažu ir virtomis bulvėmis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų