šiek tiek batono (skaniausia itališka ciabata arba kažkas panašaus)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reikės: bazilikų pesto padažo
Duoną reikia supjaustyti poros centimetrų storio riekelėmis. Duona sudedama į įkaitiną orkaitę (iki 200 C). Tikslas - pakepinti, kad šiek tiek apskrustų ir sukietėtų. Neužmirškite abi puses pakepinti, t.y. apversti. Skardos nereikia niekuo tepti. Kol duona kaitinasi orkaitėje nusilupkite kelias česnako skilteles. Išėmus duoną iš orkaitės, įtrinkite riekeles česnaku. Vieną pusę. Jei mėgstate česnaką ir aštriai, galite ir abi reikelės puses. Atitinkamai gali reikėti daugiau česnako. Ant duoniukų ruošiame: supjaustome pomidorus nedideliais kubeliais, įdedame kelis šaukštus bazilikų pesto padažo, šiek tiek pipirų, įpilame kelis šaukštus aliejaus, jei norite daugiau bazilikų skonio, įberkite pagal skonį džiovinto baziliko arba smulkiai pjaustyto šviežio. Išmaišome. Jei reikia, galite įberti šiek tiek druskos. Nepersistenkite, nes dažnai pesto padažas būna jau pasūdytas. Pagamintą masę dedame ant duoniukų. Ir ant stalo:) Dar keli patarimai. Skonis dažnai priklauso nuo to, kokie pomidorai, koks pesto padažas ir kokia duona (duona, kaip ir rašiau, geriausia itališka ciabata (gali būti ir tamsi), labai tinka ir "Iki" parduotuvėje kepama (neatsimenu pavadinimo, bet tai šviesi apvali). Todėl kiekvieną kartą gaunasi skirtingai. Be to, jei mėgstate alyvuoges, galite smulkiai į pomidorų masę įpjaustyti juodų alyvuogių. Jei turite šviežio baziliko galite ant paruoštų duoniukų uždėti jo papuošimui. Duonos nesupjaustykite per plonai. Kol kepasi duoniukai, drąsiai galite spėti pasiruošti ir pomidorų masę. Tai greita ir skanu. Pabandykite! Skanaus :)
Autorius: O.
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų
šiek tiek česnakų (2-4)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek pomidorų pastos (4-5, vidutinio dydžio)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek batono (skaniausia itališka ciabata arba kažkas panašaus)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reikės: bazilikų pesto padažo
Duoną reikia supjaustyti poros centimetrų storio riekelėmis. Duona sudedama į įkaitiną orkaitę (iki 200 C). Tikslas - pakepinti, kad šiek tiek apskrustų ir sukietėtų. Neužmirškite abi puses pakepinti, t.y. apversti. Skardos nereikia niekuo tepti. Kol duona kaitinasi orkaitėje nusilupkite kelias česnako skilteles. Išėmus duoną iš orkaitės, įtrinkite riekeles česnaku. Vieną pusę. Jei mėgstate česnaką ir aštriai, galite ir abi reikelės puses. Atitinkamai gali reikėti daugiau česnako. Ant duoniukų ruošiame: supjaustome pomidorus nedideliais kubeliais, įdedame kelis šaukštus bazilikų pesto padažo, šiek tiek pipirų, įpilame kelis šaukštus aliejaus, jei norite daugiau bazilikų skonio, įberkite pagal skonį džiovinto baziliko arba smulkiai pjaustyto šviežio. Išmaišome. Jei reikia, galite įberti šiek tiek druskos. Nepersistenkite, nes dažnai pesto padažas būna jau pasūdytas. Pagamintą masę dedame ant duoniukų. Ir ant stalo:) Dar keli patarimai. Skonis dažnai priklauso nuo to, kokie pomidorai, koks pesto padažas ir kokia duona (duona, kaip ir rašiau, geriausia itališka ciabata (gali būti ir tamsi), labai tinka ir "Iki" parduotuvėje kepama (neatsimenu pavadinimo, bet tai šviesi apvali). Todėl kiekvieną kartą gaunasi skirtingai. Be to, jei mėgstate alyvuoges, galite smulkiai į pomidorų masę įpjaustyti juodų alyvuogių. Jei turite šviežio baziliko galite ant paruoštų duoniukų uždėti jo papuošimui. Duonos nesupjaustykite per plonai. Kol kepasi duoniukai, drąsiai galite spėti pasiruošti ir pomidorų masę. Tai greita ir skanu. Pabandykite! Skanaus :)