1 valgomasis šaukštas likerio (riešutų arba romas, konjakas)
500 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Sudėti į puodą, suberti 1 šaukštą cukraus, supilti 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 šaukštus vandens ir patroškinti 10 min. Atvėsinti, supilti alkoholį. Likusį cukrų sumalti į pudrą ir sumaišyti su mascarpone, 2 šaukštais citrinos sulčių ir grietinėle. Sausainius sulaužyti, sudėti į desertines vazeles, paberti tarkuoto šokolado, sudėti obuolius ir kremą. Deserto viršų apibarstyti šokoladu, uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve 2 val.
Autorius: Gegužė
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
3 valgomieji šaukštai cukraus (rudas)
3 vienetai obuolių
2 valgomieji šaukštai grietinėlės
100 gramų sausainių
50 gramų juodojo šokolado
1 valgomasis šaukštas likerio (riešutų arba romas, konjakas)
500 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nulupti, supjaustyti gabaliukais. Sudėti į puodą, suberti 1 šaukštą cukraus, supilti 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 šaukštus vandens ir patroškinti 10 min. Atvėsinti, supilti alkoholį. Likusį cukrų sumalti į pudrą ir sumaišyti su mascarpone, 2 šaukštais citrinos sulčių ir grietinėle. Sausainius sulaužyti, sudėti į desertines vazeles, paberti tarkuoto šokolado, sudėti obuolius ir kremą. Deserto viršų apibarstyti šokoladu, uždengti plėvele ir palaikyti šaldytuve 2 val.