INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai abrikosų (džemas)
- šiek tiek cinamono (lazdelė)
- šiek tiek citrinų (tarkuota žievelė)
- 1 stiklinė cukraus
- 7 vienetai obuolių
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 stiklinė džiūvesėlių (duonos)
- 2 stiklinės rislingo
- 2 valgomieji šaukštai kalvadoso
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 5 obuolius supjaustykite kubeliais. Į dvi su puse stiklinės vandens suberkite pusę stiklinės cukraus, užvirinkite ir kaitinkite porą minučių. Sumeskite obuolių kubelius, cinamono lazdelę, dalį tarkuotų citrinos žievelių, supilkite rislingą ir virkite, kol obuoliai suminkštės. Sukrėskite džemą, supilkite dalį citrinų sulčių ir pakaitinkite 10 minučių. Išgriebę cinamono lazdelę, sriubą sutrinkite elektriniu plakikliu. Kai atauš, porai valandų palikite šaldytuve.
Paruoškite leistinukus: Nulupkite 2 obuolius sutarkuokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais, kiaušiniu, kalvadosu, 1/4 stiklinės cukraus, bei likusiomis tarkuotomis citrinų žievelėmis. Gautą masę atšaldykite ir suformuokite mažus rutuliukus. Užvirinkite tris stiklines vandens, supilkite likusias citrinų sultis, likusį ketvirtadalį stiklinės cukraus ir sumažinę ugnį sumeskite obuolių rutuliukus. Virkite apie dvi minutes.
REKLAMA