INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono (įdarui)
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (įdarui)
- 1 valgomasis šaukštas cukraus (tešlai)
- 2 vienetai obuolių (įdarui)
- 2 vienetai kiaušinių (tešlai)
- 400 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 300 gramų varškės (įdarui)
- 200 gramų sviesto (tešlai)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių (tešlai)
- 5 valgomieji šaukštai uogienės (įdarui)
- šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti, įtarkuoti sviestą.
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti. Plakinį supilti į miltų masę ir gerai išmaišyti. 2/3 tešlos dėti į kepimo skardą ir kepti orkaitėje apie 15 minučių. Kitą tešlos dalį padėti į šaldymo kamerą.
Įdaro gaminimas: varškę gerai išmaišyti su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Obuolius sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Ant pakepusios tešlos dėti obuolių, tada varškės ir uogienės sluoksnį. Ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą ir kepti apie valandą 180°C orkaitėje.
Autorius: Žalioji Virtuvė