Miltus sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, kakava, maltai migdolais bei kepimo milteliais. 1 kiaušinį sumaišyti su 100 g tirpinto sviesto ir sausų ingredientų mišiniu. Sumaišytą tešlą sudėti į kepimo formą ir padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą. Tuo tarpu nulupti obuolius, perpjauti į 4 dalis ir pašalinti šerdis su sėklomis. Supilti į keptuvę 3 šaukštus cukraus, įpilti 1 šaukštą vandens ir maišant kaitinti, kol gausis aukso spalvos karamelė. Tuomet sudėti į karamelę 50 sviesto bei obuolius ir, kai sviestas ištirpsta bei obuoliai karamelizuojasi, viską sudėti į dubenį, kad atvėstų. Išplakti 2 kiaušinius su likusiu cukrumi ir įmaišyti susmulkintą juodąjį šokoladą ir grietinėlę. Ant atšaldytos tešlos sudėti karamelizuotus obuolius, viską užpilti kiaušinių, grietinėlės bei juodojo šokolado mišiniu ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą pyragą palikti atvėsti. Pyragui atvėsus apibarstyti tarkuotu pienišku šokoladu. Skanaus.
Autorius: Diana
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus (+ 2 v. š. tešlai)
2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
2 valgomieji šaukštai migdolų (malti)
600 gramų obuolių
3 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų grietinėlės (20 % riebumo)
150 gramų juodojo šokolado
50 gramų pieniško šokolado
150 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus sumaišyti su 2 šaukštais cukraus, kakava, maltai migdolais bei kepimo milteliais. 1 kiaušinį sumaišyti su 100 g tirpinto sviesto ir sausų ingredientų mišiniu. Sumaišytą tešlą sudėti į kepimo formą ir padėti maždaug 1 val. į šaldytuvą. Tuo tarpu nulupti obuolius, perpjauti į 4 dalis ir pašalinti šerdis su sėklomis. Supilti į keptuvę 3 šaukštus cukraus, įpilti 1 šaukštą vandens ir maišant kaitinti, kol gausis aukso spalvos karamelė. Tuomet sudėti į karamelę 50 sviesto bei obuolius ir, kai sviestas ištirpsta bei obuoliai karamelizuojasi, viską sudėti į dubenį, kad atvėstų. Išplakti 2 kiaušinius su likusiu cukrumi ir įmaišyti susmulkintą juodąjį šokoladą ir grietinėlę. Ant atšaldytos tešlos sudėti karamelizuotus obuolius, viską užpilti kiaušinių, grietinėlės bei juodojo šokolado mišiniu ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą pyragą palikti atvėsti. Pyragui atvėsus apibarstyti tarkuotu pienišku šokoladu. Skanaus.