Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. 2/3 tešlos išklokite kepimo formos dugną. Sudėkite susmulkintus obuolius. Ant viršaus sudėkite likusios tešlos gabaliukus. Kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Dar karštą pyragą apipilkite grietinės ir cukraus kremu. Labai skanu su ledais!
Autorius: Dorotėja
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus
150 gramų cukraus (kremui)
1 kilogramas obuolių (rūgštūs)
5 vienetai kiaušinių
650 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
500 gramų grietinės (15-20 proc. riebumo, kremui)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. 2/3 tešlos išklokite kepimo formos dugną. Sudėkite susmulkintus obuolius. Ant viršaus sudėkite likusios tešlos gabaliukus. Kepkite apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Dar karštą pyragą apipilkite grietinės ir cukraus kremu. Labai skanu su ledais!