• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 260 gramų kvietinių miltų
  • 120 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Štai dar vienas gardus obuolių receptas.

    Įdarui papildomai reiks:
    4 dideli obuoliai;
    100 g sviesto;
    4 šaukštų cukraus;
    2 šaukšteliai cinamono.

    Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis.
    Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.

    Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.

    Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 – 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.

    Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.

    Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.

    Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.

    Skanaus !

Autorius: Roberta

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 260 gramų kvietinių miltų
  • 120 mililitrų pieno
  • šiek tiek druskos
  • 200 gramų sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Štai dar vienas gardus obuolių receptas.

    Įdarui papildomai reiks:
    4 dideli obuoliai;
    100 g sviesto;
    4 šaukštų cukraus;
    2 šaukšteliai cinamono.

    Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite sviestą. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis.
    Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min padėkite į šaldytuvą.

    Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, nuolat maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles.

    Dažnai maišydama kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 – 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele.

    Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius.

    Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų sviestu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 30min.

    Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.

    Skanaus !

Autorius: Roberta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų