100 gramų uogų (serbentai, vyšnios ar kitos Jūsų mėgstamos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į verdantį cukraus sirupą bei tuoj pat išgriebkite. Išspauskite uogų sultis, išspaudas užpilkite maždaug 100 ml vandens, pavirinkite ir perkoškite. Į nuovirą suberkite cukrų, išbrinkusią želatiną, pakaitinkite iki virimo, supilkite uogų sultis, nukaiskite ir ataušinkite. Paruoštą želė supilstykite į formeles ir palikite stingti. Ištrinkite sviestą su cukrumi, varške ir vanile. Ant sustingusios želė sudėkite obuolių skilteles, ant jų konditeriniu švirkštu suformuokite varškės bokštelius. Deserto porcijas apibarstykite tarkuotu šokoladu. Skanaus.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
4 arbatiniai šaukšteliai cukraus
4 vienetai obuolių
1.5 stiklinės sirupo (cukraus)
100 gramų pieniško šokolado
6 valgomieji šaukštai varškės
50 gramų sviesto
0.5 valgomojo šaukšto želatinos
šiek tiek vanilinio cukraus
100 gramų uogų (serbentai, vyšnios ar kitos Jūsų mėgstamos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į verdantį cukraus sirupą bei tuoj pat išgriebkite. Išspauskite uogų sultis, išspaudas užpilkite maždaug 100 ml vandens, pavirinkite ir perkoškite. Į nuovirą suberkite cukrų, išbrinkusią želatiną, pakaitinkite iki virimo, supilkite uogų sultis, nukaiskite ir ataušinkite. Paruoštą želė supilstykite į formeles ir palikite stingti. Ištrinkite sviestą su cukrumi, varške ir vanile. Ant sustingusios želė sudėkite obuolių skilteles, ant jų konditeriniu švirkštu suformuokite varškės bokštelius. Deserto porcijas apibarstykite tarkuotu šokoladu. Skanaus.