Persijoti miltus, druską, kepimo miltelius. Įtrinti sviestą, įberti cukraus, įdėti nuluptus ir susmulkintus obuolius, įpilti pieno. Išminkyti tešlą. Jei reikia įdėti dar miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Iškočioti 8 mm storio ir formuoti (stikline ar sausainių formele) 5-6 cm skersmens paplotėlius. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paplotėlių viršų patepti pienu ir apibarstyti vaniliniu cukrumi. Pašauti į 180 laipsnių orkaitę, kepti 20-25 minutes, kol gražiai apskrus. Patiekti su sviestu, uogiene ar medumi. Tinka sausučiai prie arbatos ar kavos. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai obuolių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Persijoti miltus, druską, kepimo miltelius. Įtrinti sviestą, įberti cukraus, įdėti nuluptus ir susmulkintus obuolius, įpilti pieno. Išminkyti tešlą. Jei reikia įdėti dar miltų, kad tešla neliptų prie rankų. Iškočioti 8 mm storio ir formuoti (stikline ar sausainių formele) 5-6 cm skersmens paplotėlius. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Paplotėlių viršų patepti pienu ir apibarstyti vaniliniu cukrumi. Pašauti į 180 laipsnių orkaitę, kepti 20-25 minutes, kol gražiai apskrus. Patiekti su sviestu, uogiene ar medumi. Tinka sausučiai prie arbatos ar kavos. Skanaus!