INGREDIENTAI:
- šiek tiek apelsinų (žievelė)
- šiek tiek cinamono
- 1.5 kilogramo cukraus
- 5 kilogramai obuolių (rūgstesni)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vienodo dydžio, vienodo prinokimo obuolius plonai nulupkite ir pjaustykite į 8 dalis, išimkite sėklalizdžius. Skilteles sudėkite į emaliuotą indą, užberkite cukrumi, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje.
Kitą dieną pusę obuolių skiltelių išimkite, o likusias virkite ant stiprios ugnies vis pamaišant. Po 15-20 min., kai obuolių skiltelės sutižta, berkite cinamoną, supilkite paliktas obuolių skilteles ir dar maišant pavirkite apie 10-15 min. Karštą obuolienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat hermetiškai uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
REKLAMA