Obuolius nuvalyti, smulkiai supjaustyti. Nedideliame vandens kiekyje ištirpinti 1 šaukštą cukraus ir užvirti. Po to suberti į vandenį obuolius ir troškinti ant stiprios ugnies uždarame inde 2-3 min. Atskirai išplakti kiaušinio trynį su sviestu ir likusiu cukrumi. Į šią masę sudėti smulkintus migdolus, miltus, citrinų sultis ir žievelę, o po to kiaušinio baltymus, išplaktus su šaukšteliu cukaus pudros. Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti obuolius, užpilti migdolų mase ir kepti apie 10 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (žievelė)
1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
2 valgomieji šaukštai cukraus
40 gramų migdolų
300 gramų obuolių
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas kvietinių miltų
40 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Obuolius nuvalyti, smulkiai supjaustyti. Nedideliame vandens kiekyje ištirpinti 1 šaukštą cukraus ir užvirti. Po to suberti į vandenį obuolius ir troškinti ant stiprios ugnies uždarame inde 2-3 min. Atskirai išplakti kiaušinio trynį su sviestu ir likusiu cukrumi. Į šią masę sudėti smulkintus migdolus, miltus, citrinų sultis ir žievelę, o po to kiaušinio baltymus, išplaktus su šaukšteliu cukaus pudros. Kepimo formą ištepti aliejumi, sudėti obuolius, užpilti migdolų mase ir kepti apie 10 min. 200 laipsnių orkaitėje.