INGREDIENTAI:
- 50 gramų cukraus
- 150 gramų sausainių (šokoladiniai)
- 50 gramų juodojo šokolado
- 400 gramų varškės (kremas)
- 400 gramų braškių (arba kitos uogos)
- 50 gramų sviesto
- 4 valgomieji šaukštai želatinos
- 1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su minkštu sviestu.
Gerai suspaudžiant, iškloti pasiruoštą formą.
Jeigu formos šonas nenusiima, galima įtiesti maistinės plėvėlės, paliekant didesnius kraštus, tada užteks gražiai paiimti už kraštų ir ištraukti.
Želatiną užpilti vandeniu, palikti 10 minučių, kad išbringtų. Pašildyti vandens vonelėje, kad ištirptų.
Apie 200 g uogų sutrinti iki vientisos masės su cukrumi, įmaišyti varškės kremą bei želatiną.
Truputį masės užpilti ant pagrindo, išdėlioti likusias uogas ir užpilti likusiu kremu.
Atšaldyti.
Glajui šokoladą ištirpinti specialiame inde arba garų vonelėje ir užtepti ant paruošto deserto.
Palaukti, kol sustings.
Skanaus.
Autorius: forelle.blogas.lt