Torto lakštams į dubenį suberti miltus, sutarkuoti 300 g šalto sviesto ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupinukai. Sudėti grietinę, įmušti kiaušinį. Išmaišyti ir išminkyti iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug valandai. Po valandos išimti tešlą, kočioti 24 cm skersmens lakštus ir subadyti šakute. Kepti 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Morkas sutarkuoti ir pakepinti. Pasūdyti pagal skonį. Fermentinį sūrį sutarkuoti, kiaušinius supjaustyti ir sumaišyti su majonezu. Dėti pipirų pagal skonį. Žuvį atskirti nuo kaulų ir supjaustyti galiukais.
Tortą surinkti: dėti torto lakštą, gausiai aptepti majonezu ir išdėlioti žuvį. Dėti kitą lakštą, vėl gausiai aptepti majonezu ir paskirstyti kepintas morkas. Dėti trečią torto laštą, gausiai aptepti majonezu, paskirtyti žuvį. Ketvirtą laštą aptepti majonezu, dėti fermentinio sūrio ir kiaušinio mišinį. Uždėti penktą lakštą. Torto šonus aptepti majonezu ir apdengti šeštuoju sutrupintu torto lakštu. Tortą lengvai paslėgti ir padėti šaltai pastovėti per naktį. Puošti pagal savo fantaziją. Skanaus.
Autorius: Judita
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
3 vienetai morkų
1 vienetas kiaušinių
3 vienetai kiaušinių (kietai virti)
600 gramų kvietinių miltų
1 vienetas lydekų (rūkyta jūros)
250 gramų majonezo
100 gramų pieno
šiek tiek druskos
300 gramų sviesto
350 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Torto lakštams į dubenį suberti miltus, sutarkuoti 300 g šalto sviesto ir trinti tarp pirštų tol, kol susidarys trupinukai. Sudėti grietinę, įmušti kiaušinį. Išmaišyti ir išminkyti iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą maždaug valandai. Po valandos išimti tešlą, kočioti 24 cm skersmens lakštus ir subadyti šakute. Kepti 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
Morkas sutarkuoti ir pakepinti. Pasūdyti pagal skonį. Fermentinį sūrį sutarkuoti, kiaušinius supjaustyti ir sumaišyti su majonezu. Dėti pipirų pagal skonį. Žuvį atskirti nuo kaulų ir supjaustyti galiukais.
Tortą surinkti: dėti torto lakštą, gausiai aptepti majonezu ir išdėlioti žuvį. Dėti kitą lakštą, vėl gausiai aptepti majonezu ir paskirstyti kepintas morkas. Dėti trečią torto laštą, gausiai aptepti majonezu, paskirtyti žuvį. Ketvirtą laštą aptepti majonezu, dėti fermentinio sūrio ir kiaušinio mišinį. Uždėti penktą lakštą. Torto šonus aptepti majonezu ir apdengti šeštuoju sutrupintu torto lakštu. Tortą lengvai paslėgti ir padėti šaltai pastovėti per naktį. Puošti pagal savo fantaziją. Skanaus.