1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. 2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. 3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.
Kremo gaminimas:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. 2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių. 3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti. 4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
Skanaus:))
Autorius: Rita
INGREDIENTAI:
220 gramų cukraus (kremui, rudas)
1 vanilės (kremui, ankštis)
75 gramai kvietinių miltų (kremui)
600 gramų kvietinių miltų (tešlai)
750 mililitrų pieno (kremui)
1 druskos (tešlai)
150 gramų sviesto (kremui)
300 gramų sviesto (tešlai)
225 gramai grietinės (tešlai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. 2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. 3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.
Kremo gaminimas:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. 2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių. 3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti. 4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.