Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse. 700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų. Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje. Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą. Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla. Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri. Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų. Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį. Skanaus.
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
350 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (+ 2 tryniai)
820 gramų kvietinių miltų
1.5 stiklinės pieno
7 gramai druskos
1 kilogramas sviesto
5 valgomieji šaukštai grietinės
20 gramų vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ant kremo dedu kapotų riešutų, razinų mirkytų brendyje, džiovintų spanguolių mirkytų citrinos sultyse. 700 g miltų supilti ant lentos, sudėti grietinę, sutarkuotus 500 g sviesto, 1 kiaušinį, šiek tiek druskos ir kapoti tol, kol nelieka sausų miltų. Tešlą dėti 1-2 val. į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą kočioti labai plonais 2-3 mm. papločiais ir kepti 2-4 min. 200 laipsnių temperatūroje. Kremui puodelyje užvirinti 500 g sviesto, suberti 120 g miltų ir maišant pakaitinti, kad pagelstų. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir smarkiai maišant supilti į sviestą. Dar kiek pakaitinus nukelti nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukti masę, kol atšąla. Po to įmušti 2 trynius ir sukti, kol masė pasidaro puri. Baigiant sukti sudėti vanilinį cukrų. Gautu kremu pertepti torto papločius ir puošti pagal savo skonį. Skanaus.