INGREDIENTAI:
- 100 gramų garstyčių
- 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
- 30 mililitrų baltojo vyno
- 8 gramai druskos
- 600 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sumaišyti viską, išskyrus aliejų. Aliejų pilti po truputį, plona srovele, viską maišant iš visų jėgų.
Visi ingridientai turi būti kambario temperatūros (mažiau šansų viską sugadinti) Plakti geriau sunkiam apvaliam dubenyje arba jei naudojat lengvą dubenelį įsodinkit jį į puodą uždeję ant puodo rankšluostį, kad dubenėlis neslydinėtų ir nesisuktų kol plakat.
Majonezas nerekomenduojamas nėščioms moterims ir mažiems vaikams!
Laikyti tinka iki 5 dienų šaldytuve.
P.S. Man labiausia patinka gaminti su tokiu aparatu kaip Kitchen Aid:) arba kuo nors kas gali atlikti plakimo veiksmą :)
Autorius: Šarūnas dromdrom.com