• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 litras pieno
  • 100 mililitrų jogurto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pieną naudokite kuo riebesnį, ne mažesnio kaip 2,5% riebumo. Jogurtą naudokite natūralų, be priedų ir krakmolo su gyvomis bakterijomis (tinka "Dobilas", "Bios").

    Puode užvirkite pieną nuolat maišydami kad neprisviltu. Pavirkite 10 min (maišykite, kad neprisviltų) ir nukelkite nuo ugnies. Ataušinkite natūraliai, bet greitai (geriausia nuolat maišant, arba galima dar įkelti į šaltą vandenį). Ideali temperatūra jogurto bakterijoms 40-45 laipsniai. Jei neturite termometro, patikrinti temperatūrą galite labai paprastai: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10-15 sekundžių. Išmaišykite jogurtą keliuose šaukštuose šilto pieno ir supilkite viską atgal į puodą, išmaišykite. Jogurtą supilkite į švarų indą, uždenkite ir palikite stovėti kambario temperatūroje 6-8 valandoms. NEJUDINKITE!!! Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turi nejudinamas keletą valandų pastovėti šiltoje vietoje. Kad pieno temperatūra nekistų, uždengtą pieną apvyniokite storu audeklu. Nepalikite indo ten, kur jis gali būti sujudintas; geriausia pasigaminti jogurtą iš vakaro ir palikti nakčiai. sutirštėjusį jogurtą išmaišykite ir atšaldykite, kad bakterijos liautųsi dauginęsi, antraip jogurtas surūgs. Ar jogurtas pakankamai sutirštėjęs galima patikrinti šaukštu: padarius duobutę, joje neturi atsirasti skysčio.
    Pagamintas jogurtas tinkamas naudoti 4-5 dienas.

    Taip gaminamas jogurtas gausis tirštumo kaip parduotuvėse. Jeigu pieną tik užvirsite ir iš karto nukelsite nuo ugnies, jis bus skystas, kaip geriamas. O jeigu norite tokio tiršto kaip plakta grietinėlė, pieną turite virti apie 30 min (nepamirškite, kad šiuo atveju maždaug trečdalis skysčio nugaruos).

    Skaninkite vaisiais, uogomis, uogiene. Naudokite salotoms vietoj grietines. Galite pasigaminti ir su prieskoniais (medus, cinamonas, maltas muskatas ir imbieras).

    Skanaus! :)

Autorius: Odeta

INGREDIENTAI:

  • 1 litras pieno
  • 100 mililitrų jogurto

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Pieną naudokite kuo riebesnį, ne mažesnio kaip 2,5% riebumo. Jogurtą naudokite natūralų, be priedų ir krakmolo su gyvomis bakterijomis (tinka "Dobilas", "Bios").

    Puode užvirkite pieną nuolat maišydami kad neprisviltu. Pavirkite 10 min (maišykite, kad neprisviltų) ir nukelkite nuo ugnies. Ataušinkite natūraliai, bet greitai (geriausia nuolat maišant, arba galima dar įkelti į šaltą vandenį). Ideali temperatūra jogurto bakterijoms 40-45 laipsniai. Jei neturite termometro, patikrinti temperatūrą galite labai paprastai: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10-15 sekundžių. Išmaišykite jogurtą keliuose šaukštuose šilto pieno ir supilkite viską atgal į puodą, išmaišykite. Jogurtą supilkite į švarų indą, uždenkite ir palikite stovėti kambario temperatūroje 6-8 valandoms. NEJUDINKITE!!! Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turi nejudinamas keletą valandų pastovėti šiltoje vietoje. Kad pieno temperatūra nekistų, uždengtą pieną apvyniokite storu audeklu. Nepalikite indo ten, kur jis gali būti sujudintas; geriausia pasigaminti jogurtą iš vakaro ir palikti nakčiai. sutirštėjusį jogurtą išmaišykite ir atšaldykite, kad bakterijos liautųsi dauginęsi, antraip jogurtas surūgs. Ar jogurtas pakankamai sutirštėjęs galima patikrinti šaukštu: padarius duobutę, joje neturi atsirasti skysčio.
    Pagamintas jogurtas tinkamas naudoti 4-5 dienas.

    Taip gaminamas jogurtas gausis tirštumo kaip parduotuvėse. Jeigu pieną tik užvirsite ir iš karto nukelsite nuo ugnies, jis bus skystas, kaip geriamas. O jeigu norite tokio tiršto kaip plakta grietinėlė, pieną turite virti apie 30 min (nepamirškite, kad šiuo atveju maždaug trečdalis skysčio nugaruos).

    Skaninkite vaisiais, uogomis, uogiene. Naudokite salotoms vietoj grietines. Galite pasigaminti ir su prieskoniais (medus, cinamonas, maltas muskatas ir imbieras).

    Skanaus! :)

Autorius: Odeta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų