Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų. Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą. Palikti, kad pakiltų. Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti. Taip daryti 3 kartus. Iškočioti tešlą maždaug 1 cm storio , pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos, kepti 170 0C orkaitėje apie 15 minučių. Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų. Skanaus!
Autorius: Jurgita
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai aguonų
10 valgomųjų šaukštų cukraus
650 gramų kvietinių miltų
100 gramų kvietinių miltų (kočiojimui)
200 mililitrų vandens
šiek tiek druskos
80 gramų sviesto
40 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į pašildytą vandenį dėti mieles, sviestą, druską ir cukrų. Ištrinti iki vientisos masės, suberti miltus, aguonas ir išminkyti tešlą. Palikti, kad pakiltų. Tada perminkyti ir vėl palikti pakilti. Taip daryti 3 kartus. Iškočioti tešlą maždaug 1 cm storio , pjaustyti irgi maždaug 1 cm pločio gabaliukais (gal kiek mažesniais, nes jie orkaitėje dar pučiasi) ir dėti ant miltais pabarstytos skardos, kepti 170 0C orkaitėje apie 15 minučių. Patarčiau kepant vis su medine mentele pavartyti, kad gražiai pagelstų. Skanaus!