Įdarui į dubenį sudėkite faršą, suberkite druską, pipirus, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir viską gerai išminkykite. Tešlai į dubenį supilkite kefyrą, suberkite 1 nubrauktą šaukštą druskos, mieles ir viską gerai išplakite. Pilkite miltus ir minkykite, kol gausis vientisa tešla. Išminkytą tešlą palikite bent 1 val. šiltai, kad pakiltų. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite tešlą ir su apskritimo formos formele išpjaustykite tešlą (galima išpjaustyti ir su stikline). Paimkite iš tešlos padarytus apskritimus, įdėkite po šaukštą faršo ir tada suspauskite tešlos kraštus šakute. Taip padarykite visus čeburėkus. Tada į puode įkaitintą aliejų dėkite po kelis čeburėkus ir ant silpnesnės ugnies virkite, kol jie iškils į paviršių. Skanaus.
Autorius: Justelez
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas svogūnų
400 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
650 gramų kvietinių miltų
400 mililitrų kefyro
šiek tiek druskos
0.5 litro aliejaus
10 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įdarui į dubenį sudėkite faršą, suberkite druską, pipirus, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir viską gerai išminkykite. Tešlai į dubenį supilkite kefyrą, suberkite 1 nubrauktą šaukštą druskos, mieles ir viską gerai išplakite. Pilkite miltus ir minkykite, kol gausis vientisa tešla. Išminkytą tešlą palikite bent 1 val. šiltai, kad pakiltų. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite tešlą ir su apskritimo formos formele išpjaustykite tešlą (galima išpjaustyti ir su stikline). Paimkite iš tešlos padarytus apskritimus, įdėkite po šaukštą faršo ir tada suspauskite tešlos kraštus šakute. Taip padarykite visus čeburėkus. Tada į puode įkaitintą aliejų dėkite po kelis čeburėkus ir ant silpnesnės ugnies virkite, kol jie iškils į paviršių. Skanaus.