Kiaulieną truputį pamuškite ir pakankamai įpjaukite iš šono. Gausis "kišenė". Pabarstykite druska, pašlakstykite apelsinų sultimis ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą, tegul pasimarinuoja. Bruknes sumaišykite su druska, pipirais, imbieru. Į kiekvieną "kišenę" kimškite bruknių įdaro ir susmeikite mediniu pagaliuku. Tuomet apvoliokite miltuose, apkepkite aliejuje, dėkite į skardą ir pašlakstę vynu, 15 min. kepkite 200 laipsnių orkaitėjė. Likusias bruknes sumaišykite su grietine ir patiekite prie muštinukų. Viską pabarstykite petražolėmis.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
8 valgomieji šaukštai bruknių
šiek tiek imbierų (maltas)
šiek tiek petražolių
šiek tiek kvietinių miltų
1/4 stiklinės raudonojo vyno
šiek tiek apelsinų sulčių
0.5 stiklinės grietinėlės (plakta)
6 vienetai kiaulės nugarinės (gabaliukai)
šiek tiek druskos
6 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek baltųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaulieną truputį pamuškite ir pakankamai įpjaukite iš šono. Gausis "kišenė". Pabarstykite druska, pašlakstykite apelsinų sultimis ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą, tegul pasimarinuoja. Bruknes sumaišykite su druska, pipirais, imbieru. Į kiekvieną "kišenę" kimškite bruknių įdaro ir susmeikite mediniu pagaliuku. Tuomet apvoliokite miltuose, apkepkite aliejuje, dėkite į skardą ir pašlakstę vynu, 15 min. kepkite 200 laipsnių orkaitėjė. Likusias bruknes sumaišykite su grietine ir patiekite prie muštinukų. Viską pabarstykite petražolėmis.