Morkas sutarkuoti per smulkiau nei su burokine tarka. Išplakti kiaušinį ir sumaišyti su cukrumi ir morkomis. Miltus išsijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pilti į kiaušinio plakinį. Tuomet į tešlą įmaišyti grietinę, pieną ir aliejų. Kvapui įlašinti vanilės esencijos. Viską gerai išmaišyti, tešlą turi būti skystoka. Tešlą pilstyti į formeles ir kepti apie 15 minučių (laikas priklauso nuo to kokio dydžio formelėse kepsite) 180 C, kol gražiai pagels.
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
6 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai morkų
2 lašai vanilės (esencija)
1 vienetas kiaušinių
5 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai pieno
1 valgomasis šaukštas aliejaus
1 valgomasis šaukštas grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Morkas sutarkuoti per smulkiau nei su burokine tarka. Išplakti kiaušinį ir sumaišyti su cukrumi ir morkomis. Miltus išsijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir pilti į kiaušinio plakinį. Tuomet į tešlą įmaišyti grietinę, pieną ir aliejų. Kvapui įlašinti vanilės esencijos. Viską gerai išmaišyti, tešlą turi būti skystoka. Tešlą pilstyti į formeles ir kepti apie 15 minučių (laikas priklauso nuo to kokio dydžio formelėse kepsite) 180 C, kol gražiai pagels.