Jeigu geriate dažnai morkų sultis, lieka išspaudos, kurias galite panaudoti šiam receptui. Išplakite 2 kiaušinius su puse šaukštelio druskos, įdėkite pipirų, susmulkintas 2 česnako galvutes ir pusę susmulkinto svogūno. Paimkite apie vieną stklinę morkų išspaudų arba tarkuotų morkų, išmaišykite turinį, paskui įdėkite pusę stiklinės miltų, gerai išmaišykite ir suformavę norimos formos kotletukus dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite vartydami, kaip paprastus mėsos kotletus, tik gerokai trumpiau. Skanu patiekti su smulkintais petražolių lapeliais ir pomidorų padažu. Skanaus.
Autorius: Irena
INGREDIENTAI:
2 vienetai česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 stiklinė morkų (išspaudos)
0.5 vieneto svogūnų
2 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jeigu geriate dažnai morkų sultis, lieka išspaudos, kurias galite panaudoti šiam receptui. Išplakite 2 kiaušinius su puse šaukštelio druskos, įdėkite pipirų, susmulkintas 2 česnako galvutes ir pusę susmulkinto svogūno. Paimkite apie vieną stklinę morkų išspaudų arba tarkuotų morkų, išmaišykite turinį, paskui įdėkite pusę stiklinės miltų, gerai išmaišykite ir suformavę norimos formos kotletukus dėkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite vartydami, kaip paprastus mėsos kotletus, tik gerokai trumpiau. Skanu patiekti su smulkintais petražolių lapeliais ir pomidorų padažu. Skanaus.