50 mililitrų grietinėlės (33-35 proc. riebumo, kremui)
šiek tiek braškių (papuošimui)
150 gramų maskarponės sūrio (kremui)
šiek tiek kivių (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki putų. Po to berkite cukraus ir plakite iki standžių putų konsistencijos. Be galingo mikserio neišsiversit. Sudėkite baltymo masės į konditerinį švirkštą ir išspauskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos 4 cm skersmens krepšelius. Krepšelis turi turėti ir dugną, ir šonus. Šonų užtenka vos kelių mm aukščio, kad įdaras neiškristų. Džiovinkite morenginius pagrindus 100 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 1 valandą. Išplakite maskarpone sūrį su grietinėle ir cukrumi. Į morengus pridėkite įdaro ir papuoškite vaisiais. Skanaus!
Autorius: Berta
INGREDIENTAI:
šiek tiek aviečių (papuošimui)
šiek tiek bananų (papuošimui)
100 gramų cukraus (kremui)
150 gramų cukraus (morengams)
2 vienetai kiaušinių (baltymai, morengams)
50 mililitrų grietinėlės (33-35 proc. riebumo, kremui)
šiek tiek braškių (papuošimui)
150 gramų maskarponės sūrio (kremui)
šiek tiek kivių (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki putų. Po to berkite cukraus ir plakite iki standžių putų konsistencijos. Be galingo mikserio neišsiversit. Sudėkite baltymo masės į konditerinį švirkštą ir išspauskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos 4 cm skersmens krepšelius. Krepšelis turi turėti ir dugną, ir šonus. Šonų užtenka vos kelių mm aukščio, kad įdaras neiškristų. Džiovinkite morenginius pagrindus 100 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje 1 valandą. Išplakite maskarpone sūrį su grietinėle ir cukrumi. Į morengus pridėkite įdaro ir papuoškite vaisiais. Skanaus!