Sodraus skonio tortas patiks net tiems, kas nemėgsta moliūgų
INGREDIENTAI:
- Tešlai:
- 200 gramų miltai
- 200 gramų cukraus
- 3 vienetai kiaušinių
- 100 gramų moliūgų tyrės
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- Kremui:
- 250 gramų maskarponės sūrio
- 250 gramų grietinėlės
- 200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Moliūgų tyrei - moliūgo minkštimą ir sudėti į kepimo indą, uždengti dangčiu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsusią tyrę nuvarvinti per kiaurasamtį. Tortui reikės 100 gr tyrės.
- Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir 1 a. š. vanilinio cukraus. Į trynių ir cukraus masę sudėti moliūgų tyrę ir išmaišyti. Įmaišyti išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Pabaigoje masę sujungti su atskirai išplaktais kiaušinių baltymais.
- Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 15-20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Kremui maskarponės sūrį ir Rududu suplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakti grietinėlę su 1 a/š. vanilinio cukraus. Maskarponės-rududu masę sumaišyti su plakta grietinėle ir gautu kremu pertepti atvėsusį, į dvi dalis perpjautą moliūgo biskvitą. Tortą palikti šaldytuve kelioms valandoms.
REKLAMA