Bulves, morkas smulkiai supjaustome ir sudedame į verdantį vandenį (vanduo turi apsemti, bet ne daugiau). Suminkštėjus daržovėms, įdedame supjaustytą moliūgą, prieskonius ir dar verdame kol suminkštės moliūgas. Nuimam nuo ugnies ir kai atauš, viską sutriname blenderio pagalba ir dar neilgai paverdame nuolat maišydami. Jei sriuba per skysta, mažame kiekyje šalto vandens ištirpiname krakmolą ir supilam į sriubą maišydami, kol ji sutirštės. Keptuvėje be aliejaus pakepiname saulėgrąžas nuolat maišant. Taip pat pakepinam smulkiai supjaustytą šoninę kol ji taps traški. Supylę sriubą į lėkštę įdedam šaukštą grietinės, pabarstome saulėgrąžomis, traškia šonine ir petražolėmis.
Autorius: DarkSecret
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių (vidutinės)
šiek tiek moliūgų (šviežias arba šaldytas)
2 vienetai morkų (didelės)
šiek tiek petražolių
šiek tiek saulėgrąžų
šiek tiek kiaulės šoninės (Rūkyta)
šiek tiek grietinės
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves, morkas smulkiai supjaustome ir sudedame į verdantį vandenį (vanduo turi apsemti, bet ne daugiau). Suminkštėjus daržovėms, įdedame supjaustytą moliūgą, prieskonius ir dar verdame kol suminkštės moliūgas. Nuimam nuo ugnies ir kai atauš, viską sutriname blenderio pagalba ir dar neilgai paverdame nuolat maišydami. Jei sriuba per skysta, mažame kiekyje šalto vandens ištirpiname krakmolą ir supilam į sriubą maišydami, kol ji sutirštės. Keptuvėje be aliejaus pakepiname saulėgrąžas nuolat maišant. Taip pat pakepinam smulkiai supjaustytą šoninę kol ji taps traški. Supylę sriubą į lėkštę įdedam šaukštą grietinės, pabarstome saulėgrąžomis, traškia šonine ir petražolėmis.