INGREDIENTAI:
- 1 arbatinis šaukštelis cinamono
- šiek tiek cukraus
- 100 gramų cukraus (tešlai)
- 150 gramų graikinių riešutų
- 1 arbatinis šaukštelis gvazdikėlių
- 1 arbatinis šaukštelis imbierų
- 500 gramų moliūgų
- 1 arbatinis šaukštelis muskato
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (tešlai)
- 200 gramų kvietinių miltų (tešlai)
- 100 mililitrų pieno
- 100 mililitrų grietinėlės (30-33 proc. riebumo)
- šiek tiek druskos (tešlai)
- 150 gramų sviesto (tešlai)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užminkome tešlą iš nurodytų produktų. Suformuojame tešlą į rutulį ir susukę į maistinę plėvelę palaikome 30 minučių šaldytuve.
Tešlą iškočiojame ir įtiesiame į kepimo formą.
Nuluptą moliūgą supjaustome kubeliais. Sudedame moliūgus į skardą ir kepame 160° C laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Po to moliūgą sutriname ir įmaišome pieną, kiaušinių plakinį, grietinėlę, prieskonius ir sukapotus riešutus.
Moliūgų įdarą supilame ant tešlos.
Kepame 40 minučių 180° C orkaitėje.
Autorius: Monika
REKLAMA