Burokine tarka sutarkuokite moliūgo minkštimą. Nutarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir išspauskite sultis. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite ir gerai išplakite kiaušinius. Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Taip pat įmaišykite citrinos žievelę, moliūgą ir miltus. Sudėkite tešlą į keksiukų formeles. Palikite 2-3 cm nuo viršaus, nepridėkite tešlos iki pat formelės viršaus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Iškepusius ir atvėsusius keksiukus papuoškite ištirpintu šokoladu ir moliūgų sėklomis.
Autorius: Marina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
150 gramų cukraus
300 gramų moliūgų (minkštimas)
šiek tiek moliūgų (sėklos, glajui)
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek baltojo šokolado (glajui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokine tarka sutarkuokite moliūgo minkštimą. Nutarkuokite šiek tiek citrinos žievelės ir išspauskite sultis. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite ir gerai išplakite kiaušinius. Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Taip pat įmaišykite citrinos žievelę, moliūgą ir miltus. Sudėkite tešlą į keksiukų formeles. Palikite 2-3 cm nuo viršaus, nepridėkite tešlos iki pat formelės viršaus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Iškepusius ir atvėsusius keksiukus papuoškite ištirpintu šokoladu ir moliūgų sėklomis.