REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į miltus sutarkuoti sviestą,įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
- Slyvas irgi kelias valandas pamirkyti svarainių sirupe.
- Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ( 1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių. Išplaktus kiaušimius sumaišyti su grietine, krakmolu ir supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.
- Į įkaitintą orkaiti 10 min. įdėti skardą su išklota tešla.
- Ištraukti pyrago pagrindą, greitai išdėlioti slyvas ir supilti moliūginį kremą. Kapti dar apie 40 min.- turi visas pyragas iškilti.
- Ištrauką iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu.
- Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.
- Aš pyrago kraštus dar aptepiau glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų cukraus pudros ir citrinos sulčių. Galima papuošti vaisiais.
REKLAMA